Nuorelle

Kajaanin Tyttöjen Tuvan toimintaan on tervetullut mukaan jokainen 10-28 -vuotias kajaanilainen itsensä tytöksi tai naiseksi identifioiva sekä jokainen omaa tyttöyttään, naiseuttaan ja sukupuolisuuttaan pohtiva. Meillä saat rohkeasti olla oma itsesi, vailla pelkoa syrjinnästä tai kiusaamisesta. Voit tulla yksin tai vaikka kaverin kanssa. Tyttöjen Tuvalla pääset toteuttamaan itsestäsi, juuri sellaisena kuin olet!

Tuvan toimintaan voit osallistua tavalla, joka sinulle milloinkin sopii ja tuntuu luontevalta. Voit tulla vaikka juomaan kupposen kahvia, tekemään läksyjä, juttelemaan mieltä askarruttavista asioista tai ihan vain tulla rauhoittumaan. Meillä voit osallistua erilaistiin harraste- ja keskusteluryhmiin sekä hypätä mukaan retkille ja tapahtumiin. Tilamme on monipuolinen kohtaamispaikka, josta saa uusia ystäviä, luotettavien aikuisten seuraa ja monipuolista tekemistä.

Kuulemme mielellämme toiveitasi ja kehitämme toimintaamme jokaisen kävijämme näköiseksi. Muistathan myös, että Kajaanin Tyttöjen Tupa on kaikenlaisesta syrjinnästä vapaa tila!

Avoin olohuonetila

Tyttöjen Tuvan avoin olohuone on paikka jossa voit hengailla ja viihtyä muiden tyttöjen ja turvallisten aikuisten kanssa. Olohuone on avoinna tiistaisin ja torstaisin. Olohuoneeseen kuuluu myös pienet välipalahetket.

Aikataulut ja ikähaitarit:

Tyttöjen Tuvan avoimet ovat kesätauolla, ja jatkuvat 31.8. alkaen uudella aikataululla:

10-15-vuotiaille tiistaisin klo 14-18

16-28-vuotiaille torstaisin klo 18-20

Hox! Koronasta johtuen Kajaanin Tyttöjen Tuvan avoimiin olohuoneisiin tulee aina ilmoittautua etukäteen samana päivänä klo 14 mennessä. Paikalle mahtuu 12 ensimmäistä ilmoittautujaa. Mikäli et pääsekään osallistumaan, muistathan myös perua paikkasi. Avoimet järjestetään normaalisti aina kun ilmoittautujia on vähintään 1.

Ilmoittautumiset voi laittaa Tupalinjan suoraan numeroon 044 901 3207

Ryhmä- ja yksilötoiminta

Tyttöjen Tuvan toimintaan kuuluu myös yhtenä tärkeänä osa-alueena ammatillisesti ohjattu ryhmä- ja yksilötyö. Tavoitteenamme on tukea jokaisen kasvua ja itsetunnon kehittymistä yhteenkuuluvuuden kautta.

Ryhmiä perustetaan kävijöidemme toiveiden ja tarpeiden mukaan. Ryhmätoimintaa on kahta erilaista: avointa, jonne voit vain saapua ja suljettua, jonne tulee ilmoittautua erikseen ryhmän ohjaajalle. Ryhmätoiminta voi olla esimerkiksi harrasteryhmä, kevyt keskusteluryhmä tai kokemuksiin pohjautuva vertaisryhmä. Ideoita ja toiveita ryhmien aiheille saa toivoa vapaasti ja pyrimmekin toteuttamaan mahdollisimman paljon meille esitettyjä toiveita.

Yksilöllistä tukea tarjoamme tupalaisille tarpeen mukaisesti, limittyneenä muuhun toimintaamme.

Retki- ja tapahtumatoiminta

Tupalaiset tekevät yhdessä myös retkiä lähiseuduille sekä monenlaisia tapahtumia pohjautuen tupalaisten toiveisiin ja tarpeisiin. Retket ja tapahtumat suunnitellaan yhdessä ja niille osallistuminen on pääsääntöisesti maksutonta. Ajankohtaiset tiedot tulevista retkistä ja tapahtumista löydät etusivun tapahtumakalenterista, sekä sosiaalisen median kanavistamme.

Sisarustoiminta

Tyttöjen Tuvalla koulutetaan vapaaehtoisia ”isosisaruksia” toimimaan nuorten tukena ja rinnalla kulkijoina. Isosisarustoiminnan tavoitteena on tarjota aikuisen ihmisen läsnäoloa ja turvaa sitä kaipaaville, sekä tarjota merkityksellinen ihmissuhde myös vapaa-aikaa tukemaan. Isosisarusparit tapaavat toisiaan n. 2/kk ja yhdessäoloaikaa voi viettää molemmille mieluisilla tavoilla.

Mikäli toivoisit itsellesi omaa isosisarusta, ilmoittaudu pikkusisarukseksi tästä. 

Kysyttävää toimintaan liittyen? Ota yhteyttä Tuvan henkilöstöön.

Jos taas olet itse kiinnostunut toimimaan isosisaruksena, katso lisää täältä.

Hyödyllisiä linkkejä

X